COMIT

Hanse 460 je prejela nagrado Evropsko plovilo leta 2022

Greifswald, januar 2022: Mednarodna strokovna žirija je za Evropsko plovilo leta v kategoriji družinskih potovalnih jadrnic izbrala Hanse 460. 12-člansko žirijo sestavljajo odgovorni uredniki najodmevnejših evropskih navtičnih revij. Poleg njih je Hanse 460 prepričala tudi bralce nemške priznane navtične revije Yacht.

V kategoriji družinskih potovalnih jadrnic je Hanse 460 premagala konkurentke Dufour 470, Oceanis 34.1 in Jeanneau SO 380 in si s tem zagotovila najpomembnejšo nagrado v jadralski industriji. 

 Poleg glasov dvanajstčlanske žirije, ki jo sestavljajo glavni uredniki najpomembnejših evropskih jadralnih revij, je Hanse 460 jasno zmagala tudi na glasovanju bralcev nemške jadralske revije Yacht.

 

 

 

 
 
 
 
 

Inovativno oblikovanje

 • Hanse 460 združuje radikalno inovativno zasnovo s tradicionalnimi vrednotami Hanse, kot sta hitro križarjenje in enostavno jadranje. Novo razvit hidrodinamični trup uravnava ravnovesje med ozko vodno linijo za večjo hitrost trupa in širokim trupom nad vodno linijo, ki zagotavlja kar se da prostorno notranjost

 • Nova zasnova palube ima 14 loput, ki se odpirajo in 8 oken, ki zagotavljajo največjo možno svetlobo pod palubo.

 
 
 

Možnosti postavitev

 • Kar 48 kombinacij postavitev nudi strankam vse možnosti, da konfigurirajo svoje plovilo Hanse 460 v skladu s svojimi potrebami

 

Ocene žirije

 • Toby Hodges, Yachting World – Velika Britanija: “Hanse 460 oreoriča s privlačnim izgledom, nudi prijetno jadranje in občutek mnogo večjega plovila

   

 • Pasi Nuutinen, Vene – Finska: “Ohranjene so dobre stare vrednote plovil Hanse, poleg tega pa sodobena zasnova ter dobro razmerje med kvaliteto in ceno.”

   

 • Andreas Unger, produktni vodja Hanse “Izjemno smo ponosni, da smo Oskarja jadralne industrije pripeljali nazaj v Greifswald. Celotna ekipa je strastno delala na jadrnici in se borila za ta uspeh. Naša odločitev, da prvič sodelujemo z oblikovalci iz Berret-Racoupeau, se je izkazala za popolnoma pravilno. Ta uspeh, tudi v smislu prodajnih številk, je osupljiv.”

 
 

 

Površina jader

 • 114 kvadratnih metrov površine jader v veter in 234 kvadratnih metrov z vetrom predstavljajo velik potencial zmogljivosti Hanse 460.